Over ons

Het idee voor Wheelshare is geboren uit een praktische vraag: “We willen graag een auto delen, maar hoe regelen we dat nou goed?” Zo ontstond de behoefte aan een soepelere autodeelervaring. Vanuit deze vraag is Wheelshare ontstaan.

Ons verhaal

Ons autodeelavontuur begon in 2017 op de plek waar we wonen: Biotoop in Haren. Medebewoner Alex liet één keer per week zijn hond uit in het bos en vond de kosten te hoog voor dat ene ritje in de week. Alex deed een oproep om te zien of er mensen waren die zijn auto met hem wilden delen. Dank Alex! Zonder jouw oproep was Wheelshare waarschijnlijk nooit ontstaan.

Na wat discussie, overleg en aanpassingen, hebben we een systeem gevonden dat voor ons werkte. Wel ontdekten we al snel dat het online reserveringssysteem niet ideaal was voor het delen van auto’s en dat de administratie en het verdelen van de kosten veel handwerk was. Dit leidde tot de ontwikkeling van de Wheelshare app, een eenvoudiger en handiger manier om autodelen te beheren.

Onze missie

Het is bij Wheelshare onze missie om het delen van een auto en andere voertuigen makkelijker te maken voor iedereen.

We weten dat meeste auto’s het grootste deel van de tijd niet gebruikt worden. Er staan dus veel auto’s stil in de straat. Niet fraai voor het straatbeeld en ook niet duurzaam. Daarnaast is het alleen bezitten en gebruiken van een auto duur. Met dat geld kan je een hoop andere dingen doen. Daarom willen we mensen helpen om de voordelen van het delen van auto’s te ontdekken en ervan te profiteren.

Wheelshare is onderdeel van de beweging richting deelmobiliteit. We nodigen je uit om met ons mee te doen aan deze reis en samen de toekomst van mobiliteit vorm te geven.

Onze visie

We streven ernaar een samenleving te creëren waarin voertuigen delen de norm is – een wereld waarin mobiliteit een eerlijke prijs heeft, duurzaam en gemakkelijk is.

  1. Een eerlijke prijs – de kosten voor mobiliteit zijn redelijk en toegankelijk voor iedereen.
  2. Duurzaam – mobiliteit is milieuvriendelijk en de ecologische voetafdruk zo minmaal mogelijk.
  3. Gemakkelijk – mobiliteit is gebruiksvriendelijk en toegankelijk is voor iedereen.

Onze kernwaarden

  • Eenvoud: We streven ernaar om autodelen zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken.
  • Duurzaam: We zijn toegewijd aan het bevorderen van duurzamere vormen van vervoer.
  • Samenwerken: We geloven in de kracht van gemeenschap en eerlijk delen.

Wij zijn lid van 1% for the Planet. Dit betekent dat we 1% van al onze inkomsten overmaken naar een organisatie die werkt aan een betere wereld.