Verzekeren via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik

Je auto delen met je buren, dan wil je wel graag dat de verzekering goed geregeld is. Eerlijk is eerlijk, wij hebben nog nooit grote schade gereden binnen onze autodeelgroep. Maar, een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Een van de opties om je auto te verzekeren is via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Wanneer je lid word van deze vereniging, kun je je auto verzekeren via Centraal Beheer. Groepsleden zijn dan meeverzekerd op jouw verzekering. Hoe je dat precies doet leggen we in dit artikel uit. 

Stap 1. Word lid van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik

Meld je aan met je e-mailadres voor de vereniging via deelauto.nl. Je krijgt een bevestigingsmail toegestuurd. Bevestig je e-mailadres en vul de rest van je gegevens in. Betaal direct je 20,- contributie (jaarlijks). Hierdoor word je lid van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. 

Let op, alle anderen waarmee je een auto deelt moeten zich ook aanmelden. Het lidmaatschap kost per lid € 20,- per jaar. En groepsleden mogen geen gezinsleden zijn. 

Stap 2. Regel de autoverzekering via Centraal Beheer

Neem contact op met Centraal Beheer en geef aan dat je een auto gaat delen via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Mocht je al een verzekering hebben bij Centraal Beheer, dan passen ze je verzekering aan. Je belt met Centraal Beheer via (055) 579 8000.

Naast de optie om je auto te verzekeren via de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik met Centraal Beheer, is er nog een interessante mogelijkheid die je kunt overwegen: de Ohra Leenautoverzekering.

Veelgestelde vragen

Nee, alleen de schadevrije jaren van de autobezitter worden bijgehouden. Andere groepsleden bouwen geen schadevrije jaren op.

Geen zorgen, jouw schadevrije jaren en no-claimkorting blijven onaangetast als een groepslid schade veroorzaakt. Het is wel belangrijk dat je dit duidelijk aangeeft bij het melden van de schade.

Nee, deze verzekering is exclusief beschikbaar voor leden van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik, speciaal ontwikkeld voor de unieke behoeften van autodelers.

Zeker, jij beslist over de dekking van je verzekering, of dat nu WA, WA+ of Allrisk is. De gekozen verzekering geldt voor alle groepsleden. Op onze website vind je meer informatie over de verschillende opties.

Je auto delen met gezinsleden mag alleen als zij op een ander adres wonen. Ook zij moeten zich aanmelden bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.

Om je auto te kunnen delen met de zekerheid van een passende verzekering via Centraal Beheer, is het noodzakelijk lid te zijn van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Dit lidmaatschap zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot speciale verzekeringsopties die afgestemd zijn op autodelen.

Het delen van je auto is een overeenkomst tussen jou en de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Je verzekering loopt via de collectieve afspraak met de vereniging, wat je recht geeft op 10% korting. Daarom is het essentieel dat alle groepsleden zich registreren bij de vereniging.