Op vakantie met een deelauto: tips en ervaringen

Autodelen is een uitstekende oplossing voor een tripje naar de bouwmarkt, je dagelijkse boodschappen of korte trips in de stad. Maar wat als het gaat om speciale gelegenheden, zoals vakanties of weekenduitjes? Je vraagt je misschien af of autodelen geschikt is voor deze situaties. Bij Wheelshare begrijpen we deze zorgen en willen we onze ervaringen en tips delen om het meeste uit jouw autodeelervaring te halen.

Goed plannen en overleggen

Binnen ons eigen autodeelgroepje hebben we ontdekt dat met wat vooruitdenken en planning, autodelen ons perfect heeft geholpen tijdens weekendjes weg en zelfs op vakantie. Door van tevoren te coördineren wie wanneer de auto nodig heeft, kan iedereen genieten van de voordelen van autodelen zonder dat dit ten koste gaat van de individuele behoeften.

Voeg meer auto’s toe aan je deelgroep

Als je deel uitmaakt van een grotere autodeelgroep met meerdere auto’s, wordt het plannen nog gemakkelijker. Zeker voor vakanties is onze ervaring dat je dan voldoende kunt rouleren. Het belangrijkste is een open communicatie binnen de groep en het respecteren van de behoeften en plannen van anderen.

Lenen van vrienden of familie

Als je merkt dat de gedeelde auto al gereserveerd is voor je geplande vakantie, hoef je niet te wanhopen. Misschien zijn er vrienden of familieleden die op hetzelfde moment op vakantie zijn en hun auto beschikbaar hebben. Dit kan een perfecte oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je nog steeds toegang hebt tot een auto, zelfs tijdens de piekperiodes van vakantieplanning.

Overweeg een huurauto

Als geen van de bovenstaande opties werkt, is er nog steeds de mogelijkheid om een auto te huren. Afhankelijk van diverse factoren, kan het huren van een auto voor een periode van twee weken variëren van 500-1000 euro. Gezien de maandelijkse kosten van het bezit van een auto – zoals verzekering, belasting, onderhoud, afschrijving – is het voor die twee weken vakantie per jaar nog steeds goedkoper om een auto te huren dan er een aan te schaffen. Wil je weten wat jouw auto kost? Gebruik dan deze rekentool van de ANWB.

Bij Wheelshare geloven we in de kracht van flexibiliteit en gemak. Of je nu een auto nodig hebt voor een dag, een weekend of twee weken, autodelen kan een betaalbare en duurzame oplossing bieden. Met een beetje planning en open communicatie kan iedereen genieten van de voordelen van autodelen. Dus, waarom probeer je het niet eens voor je volgende vakantie?