Verzekeren via de Leenautoverzekering van Ohra

Als je een auto deelt met je buren en er gebeurt iets, zoals achteruit rijden tegen een paaltje, dan is een goede verzekering fijn. De Leenautoverzekering van Ohra is een praktische oplossing voor dit soort situaties.

Wie moet zich verzekeren?

De verzekering kan door zowel de auto-eigenaar als de persoon die de auto leent worden afgesloten. Dit heeft verder geen invloed op de premie. Ook zijn meerdere bestuurders toegestaan. De dekking gaat na afsluiten direct in en loopt 1 dag tot 30 dagen.

Wat wordt er gedekt?

Schade aan een geleende of uitgeleende auto is niet altijd standaard verzekerd. Dit kan leiden tot verlies van schadevrije jaren en verhoging van de verzekeringspremie. De Leenautoverzekering van Ohra dekt deze niet-gedekte autoschade en eventueel eigen risico.

Verschillende dekkingsopties

Ohra biedt verschillende dekkingsopties voor je auto, afhankelijk van het type verzekering:

  • WA- of WA Plus Verzekering: Ga voor de ‘Dekking compleet’ vanaf €7 per dag. Deze optie dekt zelf veroorzaakte autoschade (zoals aanrijdingen of parkeerschade), ruitschade, brandschade, natuurschade (bijvoorbeeld door storm en regen) en diefstalschade.
  • Allrisk Verzekering: Kies voor de ‘Dekking aanvullend’ vanaf €6 per dag. Deze dekking vergoedt je eigen risico na schade, dekt verlies van no-claimkorting door schade en beschermt tegen het verlies van schadevrije jaren.

Bijzonderheden

  • Voor dekking in het buitenland betaal je 1 euro per dag extra.
  • Deze verzekering geldt niet voor auto’s boven de €60.000 en auto’s met een buitenlands kenteken.
  • Als de auto-eigenaar meerijdt, geldt de leenautoverzekering niet.

Compensatie bij schadeclaims

De verzekering biedt compensatie als je premie stijgt door een schadeclaim. Je krijgt standaard €250, en als de extra premiekosten hoger zijn, kun je het verschil terugkrijgen.

Voorbeeld

Stel, je jaarpremie stijgt door een schadeclaim met €300. Ohra vergoedt je dan €250. Als je bewijst dat je premie met €300 is gestegen, krijg je de extra €50 ook terug.

Regelingen bij total loss of diefstal

Bij total loss of diefstal van je auto gelden bij Ohra de volgende regelingen:

  • Nieuwwaarderegeling: Voor auto’s tot en met 3 jaar oud. Bij total loss of diefstal krijg je de actuele nieuwwaarde van je auto vergoed.
  • Aanschafwaarderegeling: Voor tweedehands auto’s tot en met 3 jaar na aanschaf. Deze regeling biedt een uitkering die gunstiger is dan de vergoeding van de dagwaarde van de auto.

Hoe regel je het?

Voor meer informatie over de Leenautoverzekering van Ohra, bezoek je de website van de Consumentenbond of de website van Ohra.

Met deze verzekering kun je met een gerust hart je auto delen met je buren, wetende dat je goed gedekt bent in geval van schade.