Wat is autodelen? Uitleg over het hoe en het waarom. 

Terwijl we steeds bewuster leven en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, is het geen verrassing dat we ook naar milieuvriendelijkere oplossingen zoeken voor onze mobiliteit. Wheelshare, ons platform voor autodelen, is zo’n innovatieve oplossing die niet alleen bijdraagt aan een groenere planeet, maar ook helpt bij het beheersen van de kosten van autorijden.

Wat is autodelen eigenlijk?

Autodelen is een eenvoudig concept waarbij één auto door verschillende mensen wordt gebruikt op verschillende tijdstippen. Dit is een aantrekkelijk alternatief voor het hebben van een eigen auto, vooral voor mensen die de auto niet dagelijks nodig hebben. In tegenstelling tot traditionele autoverhuur, leasen, carpoolen en ‘ridesharing’, draait autodelen om het delen van een auto op verschillende tijdstippen, zonder de verplichtingen van eigenaarschap.

Autodelen met Wheelshare

Bij Wheelshare geven we autodelen een nieuwe dimensie. Met onze handige app maak je gemakkelijk een deelgroep aan met mensen die je vertrouwt, zoals buren of straatgenoten. Als deelgroep bepaal je zelf wie er in je auto rijdt en deel je de kosten van het autorijden.

De economische voordelen van autodelen

Het idee achter Wheelshare is niet om rijk te worden van het delen van je auto, maar om de kosten van het autorijden te verdelen. Denk aan de afschrijving van de auto, de verzekeringskosten, belastingen en het onderhoud. Door een auto te delen met anderen, kunnen deze kosten eerlijk worden verdeeld, waardoor je aanzienlijk kunt besparen.

Autodelen: Goed voor het milieu

Maar het gaat niet alleen om kostenbesparing. Autodelen heeft ook een positieve impact op het milieu. Door een auto te delen, vermindert de noodzaak voor iedereen om een eigen auto te hebben. Dit betekent minder auto’s op de weg, minder verkeersopstoppingen, en minder CO2-uitstoot.

De flexibiliteit van autodelen

Eén van de grootste voordelen van autodelen is de ongekende flexibiliteit die het biedt. Met Wheelshare heb je toegang tot een auto precies wanneer je die nodig hebt. Je zit niet vast aan de gebruikelijke openingstijden van een autoverhuurbedrijf of aan het bereiken van een specifieke locatie om een auto op te pikken.

Sluit je aan bij Wheelshare

Kortom, autodelen is een flexibele, economische en milieuvriendelijke manier om te genieten van de voordelen van het hebben van een auto, zonder de volledige lasten. Met Wheelshare wordt het delen van auto’s eenvoudiger dan ooit tevoren. Download de app – en ervaar de vele voordelen van autodelen zelf!