Zes jaar autodelen: onze buren, onze auto en ons verhaal

Het begin van ons autodeelavontuur

Toen we zes jaar geleden onze woning in de Biotoop in Haren betrokken, hadden we nooit gedacht dat we ons vervoer met de buren zouden delen. Alles begon met een eenvoudige oproep in onze gemeenschappelijke nieuwsbrief. Alex, een van onze buren, bood zijn auto aan voor gezamenlijk gebruik en nodigde ons uit voor een ontmoetingsavond in de lokale bar.

Hoewel we geen auto hadden, trok het idee ons aan. We wilden graag genieten van de vrijheid en luxe van een auto, zonder de bijbehorende kosten en verplichtingen. Dus, we besloten de sprong te wagen en naar de bijeenkomst te gaan.

Daar deelden we onze verwachtingen en spraken over allerlei mogelijke scenario’s. Mogen we een nacht weg met de auto? Hoe zit het met vakanties? Wie is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de auto? Is het toegestaan om een hond in de auto te hebben? En hoe gaan we om met eventuele schade aan de auto?

Gewoon beginnen en uitproberen

Na deze bijeenkomst, besloten we het gewoon te proberen. We stelden een Whatsapp-groep op, regelden een plek voor de sleuteloverdracht en zo begon ons avontuur in autodelen. Het systeem werkte verrassend goed voor ons. Natuurlijk hadden we soms overleg nodig, bijvoorbeeld bij een gepland lang weekend weg of een vakantie, maar over het algemeen was er weinig gedoe en was alles binnen een paar whatsappjes besproken.

Om het reserveren van de auto te beheren, begonnen we met het gebruik van een online reserveringsmodule. Echter, dit voldeed niet helemaal aan onze verwachtingen. We realiseerden ons dat er een eenvoudigere manier moest zijn om dit te regelen, wat leidde tot het ontstaan van deze website en app.

Van ervaring tot realiseren van een app

Onze ervaring gaf ons de drive om anderen ook aan te zetten tot autodelen. Het is een eenvoudige, kostenbesparende en duurzame oplossing voor transport. Met deze website en app hopen we dat meer mensen de voordelen van autodelen zullen ontdekken en dit ook met hun buren gaan uitproberen. Bekijk hier de handige starterskit en begin vandaag nog met delen.